In Echt-Susteren vinden we het belangrijk dat iedereen kan deelnemen aan sport en cultuur. Sporten en culturele activiteiten zijn goed voor je welzijn, maar kunnen duur zijn. Daarom zijn we aangesloten bij het Jeugdfonds Sport & Cultuur en het Volwassenenfonds Sport & Cultuur. Deze fondsen helpen mensen met een beperkt budget, zodat ze toch mee kunnen doen. Hier lees je meer over hoe je hulp kunt krijgen en hoe je leden kunt ondersteunen.

Jeugdfonds Sport & Cultuur
Het Jeugdfonds Sport & Cultuur helpt kinderen en jongeren uit gezinnen met een laag inkomen. Het fonds betaalt lesgeld of contributie voor activiteiten zoals voetbal, streetdance, judo, zwemmen of muzieklessen. Zo kunnen alle kinderen in onze gemeente lid worden van een sport- of cultuurclub. Kijk op de website van het Jeugdfonds Sport & Cultuur voor meer informatie en om een aanvraag te doen. Je kunt ook contact opnemen met Stichting Leergeld Westelijke Mijnstreek voor extra ondersteuning.

Volwassenenfonds Sport & Cultuur
Sport en cultuur zijn belangrijk voor een gezond en gelukkig leven. Het Volwassenenfonds Sport & Cultuur zorgt ervoor dat ook mensen met een kleiner budget kunnen deelnemen aan sport en culturele activiteiten. Het fonds helpt door een deel van de kosten te vergoeden. Voor meer informatie en om een aanvraag te doen, kijk je op de website van het Volwassenenfonds Sport & Cultuur. Aanvragen worden ingediend via een intermediair, die je ook op de website kunt vinden.

VoorzieningenWijzer
Een andere manier om jezelf te helpen, is door gebruik te maken van de VoorzieningenWijzer. Dit programma helpt je geld te besparen op je maandelijkse kosten. Met de online tool kun je eenvoudig en snel ontdekken welke toeslagen en regelingen voor jou beschikbaar zijn en vind je de beste energieleverancier en zorgverzekering. Zo heb je al gauw € 600 meer te besteden per jaar. Onze sociaal boekhouder staat klaar om je hierbij te ondersteunen. Kijk op https://www.datgeldtvoormij.nl/voor meer informatie.

Publicatiedatum: 08-08-2024