Echt-Susteren is een JOGG-gemeente. Dat betekent dat we actief werken aan een gezondere omgeving voor alle kinderen en jongeren van 0 tot 23 jaar. We zorgen ervoor dat de plekken waar je veel komt, zoals je buurt, school, sportclub en vrije tijd, gezonder worden. We doen dit door samen te werken met beleidsmakers, professionals en volwassenen om je heen. Iedereen werkt samen met dezelfde doelen in gedachten, en we blijven controleren of alles goed gaat.

Naast het verbeteren van je omgeving, bieden we ook hulp aan kinderen met overgewicht of obesitas. We zorgen ervoor dat professionals en organisaties goed samenwerken om jou te ondersteunen. Zo werken we samen aan een gezonde toekomst voor alle kinderen in onze gemeente.

In onze gemeente hebben we verschillende JOGG-activiteiten voor jou. Op dit platform vertellen we graag welke activiteiten en projecten we organiseren. Blijf het platform dus in de gaten houden voor meer informatie, nieuws, activiteiten en evenementen. Samen maken we Echt-Susteren vitaal!

Meer lezen over JOGG? Kijk eens op JOGG-aanpak — JOGG

Samenwerken? Maak dan kennis met Clarissa Sewbaransingh zij is de JOGG-regisseur in Echt-Susteren.

E: clarissa.sewbaransingh@menswel.nl
T: 06-42347001

Een gezonde generatie, wat kan jij doen?

Kinderen inspireren met het goede voorbeeld

Kinderen kopiëren het gedrag van volwassenen. En gezond leven wordt een stuk makkelijker als je je voelt aangemoedigd, als het bereikbaar is en als gezond leven ook gewoon leuk wordt gemaakt. Daarom roepen wij bedrijven, overheden en maatschappelijke organisaties op om gezond leven aantrekkelijker, goedkoper en bereikbaarder te maken voor iedereen, ongeacht achtergrond of inkomen. Zodat het makkelijker wordt gemaakt om het gezonde voorbeeld te geven en ieder kind in Nederland de kans krijgt gezond en gelukkig op te groeien. En weet je dat jij als individu ook heel veel kunt betekenen voor de kinderen om je heen? En voor jezelf natuurlijk! Hieronder vind je heel veel voorbeelden van dingen die je zelf kunt doen. Thuis, op de sportclub, op school, op je werk. Want, goed voorbeeld, doet goed volgen.

Meer informatie over wat jij kan doen? Ga naar gezondegeneratie.nl

Publicatiedatum: 08-08-2024