Wist u dat de meeste valongevallen plaatsvinden in en om de woning? Of dat vallen de meest voorkomende oorzaak van verwondingen is bij mensen van 65 jaar en ouder? Het is ook bekend dat angst om te vallen vaak leidt tot minder bewegen, wat juist het risico op vallen kan verhogen. Daarom is valpreventie een cruciaal thema voor zelfredzaamheid, thuis blijven wonen, en vitaal ouder worden.

Waarom Valpreventie?
Vallen kan ernstige gevolgen hebben, zoals verlies van zelfstandigheid, lichamelijke klachten, verminderde sociale contacten en inactiviteit. Het is nooit te vroeg om te beginnen met het voorkomen van vallen, vooral als je 65 jaar of ouder bent. Daarom nodigen wij elke 65-plusser uit om deel te nemen aan ons Valpreventie programma in Echt-Susteren!

Wat Kunnen wij voor je doen?
Wij bieden een programma ‘Vallen Verleden Tijd’aan dat speciaal is ontworpen om het risico op vallen te verkleinen. Dit programma wordt aangeboden door opgeleide fysiotherapeuten in samenwerking met  ergotherapeuten en beweegprofessionals in jouw eigen wijk, en deelname wordt volledig vergoed door de gemeente. Hier zijn de drie programma’s die wij aanbieden:

Vallen Verleden Tijd
Een intensief 5 weken durend programma dat bestaat uit 10 bijeenkomsten. Dit programma richt zich specifiek op valtraining met een parcours en sport- en spelvormen om uw valrisico te verminderen.

Hoe kun jij meedoen?
Ben je 65 jaar of ouder? Vul dan direct de valrisicotest in. Dat kan makkelijk, snel en online. Klik hier.

Heb je een (verhoogd) valrisico? Neem contact met ons op! Wij staan klaar om jou te helpen. We bespreken samen welke programma’s of beweegactiviteiten het beste bij jou passen.

Corinne Engels
Projectcoördinator Valpreventie
E: corinne.engels@menswel.nl
T: 06 51 56 25 77

Publicatiedatum: 08-08-2024